Jelzőrendszer - Városi Szociális Központ Fehérgyarmat

Városi Szociális Központ
Fehérgyarmat
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hazánkban a lakosság mintegy 5%-a állandó ellátásra szorul és 25-30%-a időleges ellátást igényel. A házi gondozás először 1986-ban jelent meg Magyarországon egy miniszteri rendeletben, majd a 1993. évi III. Szociális törvény, 2003-as módosításában jelent meg az a rész, mely jelzőrendszeres házi gondozás biztosítására vonatkozik. Erre a az ellátási formára jogosultak többek közt azok akik:

- szellemileg önálló életvezetésre alkalmasak
- állapotuk miatt nem, vagy csak nagyon nehezen tudják a mindennapi tennivalóikat elvégezni, de nem magatehetetlenek
- elhagyottan, magányosan, izoláltan élnek.

A Magyar Állam normatíva útján támogatja az önálló településeken és kiegészítő normatíva segítségével a kistérségekben kiépülő rendszereket.

Egy, a telefonvonalra kapcsolt adó-vevõ készülékkel tartjuk a kapcsolatot, és ennek segítségével nyújtunk egész napos biztonságot. A szolgáltatásunkat igénybevevõk tárcsázás nélkül, egyetlen gombnyomással elérhetik a diszpécsert. A kapcsolat pillanatától kezdve munkatársunk monitorján megjelenik a hívó összes adata (név, életkor, lakcím és a szükséges intézkedéshez szerzõdés szerint biztosított összes lehetõség: lakáskulcs elhelyezése, értesítendõ hozzátartozók telefonszáma és elõzetesen felvett, teljes körû kórlapja).

Amennyiben az ügyfél állapota azonnali beavatkozást tesz szükségessé, a diszpécser rögtön riasztja a mentõket, illetve elindítja a vonuló orvosi szolgálatunkat.
Készítette: Gecsey
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz